Vietnes izvēlne
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Ieejas forma
Sākums » 2011 » Novembris » 13 » KRIEVU MELNIE UN BALTIE (RUSSIAN BLACK&WHITE) KAĶI TAGAD ARĪ LATVIJĀ
11:21
KRIEVU MELNIE UN BALTIE (RUSSIAN BLACK&WHITE) KAĶI TAGAD ARĪ LATVIJĀ
20.gs.70-os gados Krievu zilo kaķu audzētāji Austrālijā sakrustoja Krievu zilo kaķi ar baltu Sibīrijas kaķi, ievestu no Taizemes. Tas bija sākums Krievu melno un balto kaķu selekcijai. Jau 70.gadu beigās Austrālijas audzētāji ļāva šo krāsu variācijām startēt izstādēs kā Krievu kaķiem atsevišķās klasēs.
M
ūsdienās visas trīs Krievu kaķu krāsu variācijas atzītas Austrālijā, Jaunzēlandē, Dienvidāfrikā, bet atsevišķos nelielos Kaķu mīļotāju klubos ASV, Lielbritānijā u.c.
Krievu melno un balto kaķu standarts ir tieši tāds pats kā Krievu zilajiem, izņemot kažoka, deguna un ķepu krāsu.
Tagad a
rī Latvijā sastopamas Krievu melnās un baltās  šķirnes pārstāves, kas mērojušas tālu ceļu no Lielbritānijas.
Foto skat
īt sadaļā Fotoalbums/Mani kaķi.
 
KRIEVU MELNIE UN BALTIE KAĶI LIELBRITĀNIJĀ
Krievu zilais kaķis ir labi pazīstams Apvienotajā Karalistē, bet vai zināt, ka ari Krievu melnais un baltais ir tikpat brīnišķīgi. "Krievu ģimene" piedāvā krāsu trio un reti izplatītie Krievu melnie un baltie atkal dzīvo Britānijā. Kāpēc tie ir tik reti sastopami, salīdzinot ar Krievu zilajiem kaķiem?
Mūsdienu Lielbritānijā Krievu melno kaķi selekcionēja Mrs.Frances Macleod no savas baltās kaķenes Chumvi (dzim.1961.g.), kuru viņai iedeva draudzene kā mazu kaķēnu, kas tika atvests ar kuģi no Krievijas.
GCCF (The Governing Council of the Cat Fancy) reģistrēja Chumvi kā AOV ārzemju tipu. Tajā laikā, kas ir aptuveni piecdesmit gadus atpakaļ, dažādi krustojot Krievu zilo kaķi, tika cietis viņa brīnišķīgais kažoks. Bet Chumvi kažoks bija izcils. Respektabli audzētāji un tiesneši ieteica pārot Chumvi ar Krievijas zilo vaislas runci. Mrs.Macleod turpināja audzēšanas programmu, ikreiz krustojot Chumvi ar GCCF reģistrētu Krievu zilo runci. Chumvi pirmajos divos metienos bija balti vai zili kaķēni. Trešajā metienā piedzima melns kaķēns, kas nozīmē, ka Chumvi maskē melno krāsu zem baltās krāsas kažoka.
Lai gan Krievu melnie un baltie tiek audzēti un demonstrēti izstādēs Lielbritānijā kopš 1961.gada, plašāk pieejami tie kļuvuši tikai pēdējos pāris gados.
Šodien sastopamais Krievu melnais kaķis cēlies no melnas kaķenes, ko savulaik eksportēja no Apvienotās Karalistes uz Holandi, bet tās pēcnācēji tika krustoti ar Krievu balto runci, kas bija ievests no Austrālijas. Šobrīd Lielbritānijā dzīvo trešā paaudze no importētās Krievu baltās kaķenes, kas atdeva Krievu baltos un melnos kaķus Britānijai.
Krievu melnie un baltie tiek reģistrēti eksperimentālajā reģistrā un tiem atļauts piedalīties izstādēs.

(Pēc zurnāla CAT WORLD MAGAZINE, 2010)
 
Skatījumu skaits: 4657 | Pievienoja: aldis | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:

Laiks
Meklēšana
Kalendārs
«  Novembris 2011  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Ierakstu arhīvs Ierakstu Arhīvs
Vietnes draugi
Copyright MyCorp © 2024