Vietnes izvēlne
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
Ieejas forma
Sākums » 2009 » Jūlijs » 24 » Ziemeļu skaistulis - Krievu zilais kaķis
12:02
Ziemeļu skaistulis - Krievu zilais kaķis
Par Krievu zilā kaķa izcelsmi zināms samērā maz, kaut gan valda uzskats, ka šo kaķu dzimtene ir Krievijas ziemeļos - Arhangeļskas apgabalā. Apmēram pirms divsimt gadiem Arhangeļskas tuvumā bija sastopami kaķi ar zilu kažoku. 19.gs. vidū angļu tirgotāji aizveda šos kaķus uz Angliju un tur plaši izrādīja, nosaucot vinus par Arhangeļskas kaķiem vai Arhangeļskas zilajiem kaķiem. Citi informācijas avoti vēsta, ka Krievu zilie ir Krievijas caru pilīs dzīvojošo kaķu pēcteči.
Lai nu kā ir bijis pagātnē, šodien mēs Krievu zilo kaķi pazīstam kā graciozu, ar elegantām kustībām apveltītu dzīvnieku smaragdzaļām acīm, bet pelēko un eleganto "plīša" kažoku vietām skārusi viegla sarma.
Krievu zilā kaķa ķermenis ir relatīvi garš. Tam jābūt ne pārāk smagnējam, ne pārāk slaidam. Kaķim jārada iespaids, ka viņš ir graciozs un elegants. Garajām kājām ir relatīvi smalki kauli. Ķepas ir mazas un ovālas. Aste ir gara, kas virzienā uz astes galu sašaurinās. Galva Krievu zilajam kaķim ir plata, nedaudz ķīļveida formas un nav gara. Ausis uz galvas novietotas augstu, tās ir platas pie pamatnes, mēreni lielas un ar smailiem galiem. Ausu iekšpuse ir neapmatota. Deguna profilam jābūt pec iespējas taisnam. Mandeļveida acis ir novietotas atstatus. Tās nedrīkst būt ļoti mazas. Kaķim ir izteikts zods un ūsu pamatne, garš un spēcīgs kakls. Divslaņaini īssalpainais kažoks ir zīdains un smalki strukturēts. Tas ir ļoti mīksts. Kazoks nedrīkst but parāk gluds vai cieši piegulošs. Apmatojumam jāstāv atstatus no ķermeņa, lai akcentētu plīšveida struktūru. Šo kaķu kažoka struktūra nelīdzinās citu šķirņu kaķu kažoku struktūrai.
Izšķir četrus Krievu zilo kaķu tipus:
         * Amerikāņu tips - pārsvarā orientālā tipa pārstāvji, acu krāsa piesātināti zaļa, kas parādās kaķēniem samērā agri - jau pēc četriem mēnešiem (piedzimstot visiem Krievu zilajiem kaķēniem ir zilas krāsas acis).
         * Eiropeiskais tips - teicams krāsu tonis kažokam, bet bieži pietrūkst pavilnas.
         * Skandināvu tips - labi attīstīta pavilna, bet masīva miesas uzbūve un samērā apaļa, ne ķīļveida galva.
         * Krievijas tips - mērķtiecīga virzība uz ideālo variantu, taču problēmas sagādā ilgā acu krāsas maiņa un garā spalva.
 
 
Skatījumu skaits: 1357 | Pievienoja: aldis | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:

Laiks
Meklēšana
Kalendārs
«  Jūlijs 2009  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ierakstu arhīvs Ierakstu Arhīvs
Vietnes draugi
Copyright MyCorp © 2024